dinsdag 9 december 2008

De eerste dagen

Door: Pim van Denderen

Pff, wat beginnen ze hier vroeg! Vanmorgen om 6 uur ging de wekker af, om kwart voor 7 zaten we in de auto naar de school toe. Daar aangekomen stonden sommige er al een uur te wachten, dus eigenlijk heb ik helemaal niks te klagen! Sommige nog een beetje slaperig en sommige al hyperactief maar eigenlijk kwamen de gesprekken al snel op gang. Iedereen was ervaringen aan het uitwisselen over gisteren, de dag waar iedereen bij zijn eigen gastgezin verbleef. Druk pratend gingen we naar een kamertje van de administratie in een klein gebouw voor de school waar we een introductie kregen van Werner en van meneer Bruma, de richtingscoördinator van de opleiding elektro-info van het NATIN.

Na een introductie reden we rond 8 uur richting de stad. Daar reden we naar het hoofdkantoor van Telesur zodat iedereen een simkaart kon kopen. Op deze manier kunnen we goedkoop naar Nederland bellen. Daarna gingen we gezellig met z’n allen even wakker worden met een lekkere kop koffie in een van de beste koffie tenten van Suriname.

Na de koffie reden we terug naar het NATIN om daar alle telefoonnummers uit te wisselen. Toen dat eindelijk gelukt was hebben we nog een beetje overlegd over het project en zijn we naar de projectlocaties gegaan. Daar zijn we begonnen met het inventariseren over hoe we het project gaan aanpakken. Iedereen is begonnen met een plan van aanpak maken. Hierna hebben we een kleine planning gemaakt en toen was het inmiddels al weer tijd om terug te keren naar het gastgezin. Hier hebben we geluncht. Daarna hebben we even een uurtje lekker liggen uitrusten (erg warm hier, je wordt gesloopt!) en daarna zijn we met een vriend van Allan naar de sportschool geweest. Hij geeft sport massages en heeft de tante van Allan gemasseerd. Ik heb die tijd met de oom van Allan zitten praten. Daarna hebben we hamburgers gehaald bij Lecky’s en opgegeten bij de opa en oma van Allan. Daarna zijn we naar Alvin geweest en hebben we onze email gecheckt, op Hyves gezeten, foto’s gekeken etc.
We waren om 10u thuis en allebei erg moe, tijd om naar bed te gaan dus!
En om even een kleine indruk te krijgen hierbij foto's van het gastgezin waar ik verblijf, het koffie drinken in de stad en het werk op het NATIN:







1 opmerking:

  1. Leuke foto's Pim. En heel leuk om je verslag te lezen. Succes nog met jullie projecten.

    Groet, Wim Bos

    BeantwoordenVerwijderen